5. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí korma s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí korma s rýží je lahodný indický recept plný bohatých chutí a aromatických koření. Skvěle se hodí pro milovníky pikantních jídel s jemnou texturou. Tento tradiční jehněčí korma je směsí měkkého a šťavnatého masa z jehněčího kýta, vařeného v husté omáčce z koriandru, kurkumy, skořice a dalších koření. Podávaný s voňavou basmati rýží je toto jídlo dokonalým večeřním zážitkem. Připravte si ho jednoduše doma a dostanete se na malou kulturní výpravu přímo do Indie.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce korma koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl
  • Pepř
  • Na podávání: vařená rýže

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nasekanou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nahrubo nakrájené kousky jehněčího masa a orestujte je z každé strany dohněda.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, korma koření, zázvor, kmín a koriandr. Promíchejte a nechte chvíli restovat, aby se koření uvolnilo svou vůni.
  4. Přilijte asi 300 ml vody, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi hodinu, dokud se maso nezměkne.
  5. Přidejte smetanu, promíchejte a vařte ještě dalších 5 minut.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *