11. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí korma s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí korma s kokosovým mlékem je lahodný indický recept plný exotických chutí a vůní. Kombinace měkkého jehněčího masa, kořenících směsí a jemného kokosového mléka vytváří jedinečnou chuťovou symfonii. S tímto receptem si můžete vychutnat oblíbenou indickou kuchyni přímo z pohodlí vaší domácnosti.

Suroviny:

  • 400 g jehněčího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm kousek zázvoru (nasekaný)
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mleté papriky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek a zázvor a orestujte je spolu s cibulí asi 2 minuty.
  4. Přidejte maso a opékejte ho, dokud nezežloutne ze všech stran.
  5. Přidejte všechny koření (koriandr, kurkumu, kmín, kardamom, papriku) a promíchejte.
  6. Po minutě přidejte kokosové mléko a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  7. Nechte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud se maso nezměkne a omáčka neprojímá.
  8. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *