7. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na Jehněčí korma? Podívejte se na tento jednoduchý a chutný recept, který vám zajistí výborný kari s jehněčím masem. Jehněčí korma je lahodný indický pokrm plný exotických koření a rozmanitých chutí. S jemným a krémovým omáčkou rozptýlí tento recept vaše chuťové pohárky. Naučte se, jak připravit Jehněčí korma a překvapte svou rodinu a přátele svými dovednostmi v indické kuchyni.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička garam masaly
- 1 špetka mletého chilli (dle chuti)
- 200ml kokosového mléka
- 200ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandrová nať na ozdobu
Postup
- Kousek zázvoru oloupejte a nastrouhejte. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek prolisujte.
- Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Směs restujte asi 2 minuty.
- Do směsi přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu a mleté chilli. Promíchejte.
- Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran, dokud nezmění barvu.
- Přidejte kokosové mléko, vývar, sůl a pepř a vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Před podáváním posypte nasekanou čerstvou koriandrovou natí.
Dobrou chuť!