24. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta s rýží a rosolovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný jehněčí pokrm s koftou podávanou s aromatickou rýží a lahodnou rosolovou omáčkou. Tento recept vám poskytne skvělou možnost ochutnat tradiční indickou kuchyni doma. Užijte si exotickou chuť a vychutnejte si jemné dochucování kořením. S tímto receptem vás provedeme krok za krokem k dokonalému jehněčímu pokrmu.

Suroviny

  • 500g jehněčího mletého masa
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (utloukané)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mleté skořice
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky vývaru
  • Na omáčku: vývar, cukr, citronová šťáva, sůl a pepř

Postup

  1. V míse smíchejte jehněčí mleté maso, nasekanou cibuli, utloukaný česnek, kmín, papriku, skořici, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a vytvořte malé kuličky – kofty.
  2. Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte kofty z obou stran dozlatova.
  3. V hrnci přiveďte vývar k varu, přidejte rýži a vařte podle pokynů na obalu, dokud není rýže měkká.
  4. Pro omáčku smíchejte vývar, cukr, citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a ohřívejte na mírném ohni.
  5. Podávejte jehněčí kofty s rýží a rosolovou omáčkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *