24. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný jehněčí pokrm s koftou podávanou s aromatickou rýží a lahodnou rosolovou omáčkou. Tento recept vám poskytne skvělou možnost ochutnat tradiční indickou kuchyni doma. Užijte si exotickou chuť a vychutnejte si jemné dochucování kořením. S tímto receptem vás provedeme krok za krokem k dokonalému jehněčímu pokrmu.
Suroviny
- 500g jehněčího mletého masa
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utloukané)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mleté skořice
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky vývaru
- Na omáčku: vývar, cukr, citronová šťáva, sůl a pepř
Postup
- V míse smíchejte jehněčí mleté maso, nasekanou cibuli, utloukaný česnek, kmín, papriku, skořici, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a vytvořte malé kuličky – kofty.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte kofty z obou stran dozlatova.
- V hrnci přiveďte vývar k varu, přidejte rýži a vařte podle pokynů na obalu, dokud není rýže měkká.
- Pro omáčku smíchejte vývar, cukr, citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a ohřívejte na mírném ohni.
- Podávejte jehněčí kofty s rýží a rosolovou omáčkou. Dobrou chuť!