2. 3. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí kofta se spořádáním rýže a osvěžujícími rajčaty. Tento jednoduchý recept přinese do vaší kuchyně lahodné orientální chuťové dobrodružství. Užijte si bohatou kombinaci koření a jedinečnou vůni jehněčího masa.
Suroviny
- 500g jehněčího mletého masa
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kardamomu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže
- rajčata na ozdobu
Postup
- V míse smíchejte jehněčí mleté maso, nasekanou cibuli, česnek, kmín, koriandr, kardamom, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Formujte z směsi malé koule (kofty).
- Na pánvi rozehřejte olej a opékejte kofty z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
- Smažené kofty podávejte s vařenou rýží a ozdobte rajčaty.