9. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí kofty s osvěžujícím jogurtem a aromatickou rýží. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky orientální kuchyně i ty, kteří hledají nové inspirace pro své gastronomické dobrodružství. Připravte si chutné jehněčí kofty s jogurtovou omáčkou, která dodá jídlu dokonalou chuťovou harmonii. Své chuťové buňky rozhodně potěšíte tímto exotickým pokrmem, který jistě okouzlí i vaše blízké. A jak na to? Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření!
Suroviny:
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, utlučené
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 hrnku nasekané máty
- Sůl a pepř podle chuti
- 3 lžíce oleje
- 400g řeckého jogurtu
- 2 hrnky vařené rýže
Postup:
- V míse smíchejte mleté maso s cibulí, česnekem, kmínem, paprikou, skořicí, mátou, solí a pepřem. Vytvarujte malé kuličky – kofty.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte kofty dozlatova z obou stran.
- Mezitím si připravte jogurtovou omáčku – smíchejte jogurt s trochou nasekané máty a solí.
- Smažené kofty podávejte s vařenou rýží, polejte jogurtovou omáčkou a posypte zbývající mátou.