9. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta s jogurtem a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí kofty s osvěžujícím jogurtem a aromatickou rýží. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky orientální kuchyně i ty, kteří hledají nové inspirace pro své gastronomické dobrodružství. Připravte si chutné jehněčí kofty s jogurtovou omáčkou, která dodá jídlu dokonalou chuťovou harmonii. Své chuťové buňky rozhodně potěšíte tímto exotickým pokrmem, který jistě okouzlí i vaše blízké. A jak na to? Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření!

Suroviny:

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, utlučené
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 hrnku nasekané máty
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 3 lžíce oleje
  • 400g řeckého jogurtu
  • 2 hrnky vařené rýže

Postup:

  1. V míse smíchejte mleté maso s cibulí, česnekem, kmínem, paprikou, skořicí, mátou, solí a pepřem. Vytvarujte malé kuličky – kofty.
  2. Na pánvi rozpalte olej a smažte kofty dozlatova z obou stran.
  3. Mezitím si připravte jogurtovou omáčku – smíchejte jogurt s trochou nasekané máty a solí.
  4. Smažené kofty podávejte s vařenou rýží, polejte jogurtovou omáčkou a posypte zbývající mátou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *