26. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta plněná sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Milujete jehněčí? Vyzkoušejte náš recept na lahodnou jehněčí koftu plněnou sýrem. Tato chutná kombinace jemného masa a hořčicového sýra jistě potěší Vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tuto lahůdku a překvapte své blízké výjimečným pokrmem plným příchutí Orientu.

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 100g sýra (např. feta)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle.
  2. Drobno nasekejte cibuli a česnek.
  3. V míse smíchejte jehněčí maso, nastrouhaný sýr, cibuli, česnek, kmín, skořici, koriandr, sůl a pepř.
  4. Uhněťte maso do malých kuliček a udělejte ve středu každé kuličky malou jamku.
  5. Do každé jamky dejte trochu nastrouhaného sýra a pak zase zavřete masem kolem něj, aby sýr byl úplně uvnitř kofty.
  6. Připravené kofty dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  7. Po upečení podávejte například s čerstvým salátem nebo jogurtovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *