11. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodnou jehněčí koftu plněnou rýží doma! Tento tradiční recept, plný aromatických koření a chutí, zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Navíc je příprava velmi jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 šálek vařené rýže
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého skořice
- Sůl a pepř podle chuti
- Šťáva z 1 citronu
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- V míse smíchejte mleté jehněčí maso se všemi kořenícími a dochucovacími ingrediencemi.
- Přidejte nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a vařenou rýži a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience spojí.
- Ze směsi vytvarujte menší kuličky a každou rozetřete do malého placku.
- Na střed každé placky dejte trochu rýže a pevně zavřete, aby rýže zůstala uvnitř.
- Pokračujte takto, dokud nevytvoříte všechny kofty.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a na plech vložte kofty.
- Péct v troubě asi 20-25 minut, dokud nejsou kofty zlatě hnědé a upečené.
- Po upečení ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte s citronovými plátky.