11. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta plněná rýží
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodnou jehněčí koftu plněnou rýží doma! Tento tradiční recept, plný aromatických koření a chutí, zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Navíc je příprava velmi jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 šálek vařené rýže
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 1 citronu
  • Čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. V míse smíchejte mleté jehněčí maso se všemi kořenícími a dochucovacími ingrediencemi.
  2. Přidejte nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a vařenou rýži a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience spojí.
  3. Ze směsi vytvarujte menší kuličky a každou rozetřete do malého placku.
  4. Na střed každé placky dejte trochu rýže a pevně zavřete, aby rýže zůstala uvnitř.
  5. Pokračujte takto, dokud nevytvoříte všechny kofty.
  6. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a na plech vložte kofty.
  7. Péct v troubě asi 20-25 minut, dokud nejsou kofty zlatě hnědé a upečené.
  8. Po upečení ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte s citronovými plátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *