26. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí kofty na šafránové rýži, recept plný kořeněných omáček a unikátních chutí. Skvělá kombinace jemného masa s aromatickou rýží jistě potěší celou rodinu. Naučte se, jak připravit tento lahodný jídlo a okořeňte tak svou domácí kuchyni.
Suroviny
- 500g jehněčího mletého masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, utřené
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 vejce
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 hrnky basmati rýže
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 1 šálek mletých mandlí
- 1 šálek rozinek
- 1 lžička šafránu
- 2 šálky vývaru
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- V míse smíchejte jehněčí mleté maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, papriku, vejce, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé koule a upečte kofty na pánvi až do zlatavé barvy.
- V hrnci osmahněte cibuli a přidejte mandle a rozinky. Přidejte rýži a promíchejte. Vařte krátce a poté zalijte vývarem. Přidejte šafrán a promíchejte. Vařte podle pokynů na obalu rýže, dokud není rýže měkká.
- Servírujte kofty na šafránové rýži posypané nasekanou petrželkou.