26. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta na šafránové rýži
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí kofty na šafránové rýži, recept plný kořeněných omáček a unikátních chutí. Skvělá kombinace jemného masa s aromatickou rýží jistě potěší celou rodinu. Naučte se, jak připravit tento lahodný jídlo a okořeňte tak svou domácí kuchyni.

Suroviny

  • 500g jehněčího mletého masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 vejce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 hrnky basmati rýže
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 1 šálek mletých mandlí
  • 1 šálek rozinek
  • 1 lžička šafránu
  • 2 šálky vývaru
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. V míse smíchejte jehněčí mleté maso, cibuli, česnek, kmín, koriandr, papriku, vejce, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé koule a upečte kofty na pánvi až do zlatavé barvy.
  2. V hrnci osmahněte cibuli a přidejte mandle a rozinky. Přidejte rýži a promíchejte. Vařte krátce a poté zalijte vývarem. Přidejte šafrán a promíchejte. Vařte podle pokynů na obalu rýže, dokud není rýže měkká.
  3. Servírujte kofty na šafránové rýži posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *