21. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab s rýží a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Jemně kořeněný jehněčí kebab podávaný s lahodnou rýží ‌a křupavou zeleninou je skvělou ‌volbou pro milovníky exotických ‍chutí. Vyzkoušejte tento recept a ​nadchněte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400 g jehněčího masa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 ⁢cibule
  • 1 ⁢lžíce olivového oleje
  • Sůl,​ pepř, koření ​podle chuti
  • 200 g‌ rýže
  • 400 ml​ vody

Postup

  1. Na jehněčím mase nakrájejte kostičky ​a osolte, opepřete a dochuťte oblíbeným⁢ kořením.
  2. Papriky a cibuli ⁢očistě a nakrájejte na menší kousky.
  3. Vložte ⁣jehněčí maso, ⁣papriky‍ a cibuli na špejle a zapečte​ na⁢ rozpálené ‌pánvi s olivovým olejem.
  4. Rýži⁤ vařte ve vroucí osolené vodě, dokud není⁣ měkká.
  5. Smažte ⁤zeleninu na pánvi​ spolu se špízemi a dochuťte podle potřeby.
  6. Suroviny podávejte na talíři s ⁣uvařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *