21. 12. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Jemně kořeněný jehněčí kebab podávaný s lahodnou rýží a křupavou zeleninou je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Vyzkoušejte tento recept a nadchněte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400 g jehněčího masa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř, koření podle chuti
- 200 g rýže
- 400 ml vody
Postup
- Na jehněčím mase nakrájejte kostičky a osolte, opepřete a dochuťte oblíbeným kořením.
- Papriky a cibuli očistě a nakrájejte na menší kousky.
- Vložte jehněčí maso, papriky a cibuli na špejle a zapečte na rozpálené pánvi s olivovým olejem.
- Rýži vařte ve vroucí osolené vodě, dokud není měkká.
- Smažte zeleninu na pánvi spolu se špízemi a dochuťte podle potřeby.
- Suroviny podávejte na talíři s uvařenou rýží.