26. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab s hummusem a salátem
zdroj: Recepty 24/7

Dejte svému grilování nový rozměr s naším receptem na jehněčí kebab s lahodným hummusem a osvěžujícím salátem. Skvělá kombinace křupavého masa, jemného hummusu a zeleniny vytvoří neodolatelnou chuťovou harmonii. Užijte si tento exotický pokrm plný výrazných chutí a povyražte chuťové buňky.

Suroviny:

  • 400 g jehněčího masa (plec nebo kýta)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 g hummusu
  • pita chléb nebo tortilla placky
  • sýr feta na posypání (volitelně)
  • čerstvý tymián nebo petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Nejprve jemně nakrájejte jehněčí maso na malé kousky.
  2. V míse smíchejte olivový olej, kmín, skořici, sůl a pepř. Přidejte nakrájené maso a dobře promíchejte tak, aby maso bylo dobře obaleno kořením. Nechte marinovat alespoň hodinu v lednici.
  3. Zahřejte gril nebo grilovací pánev a maso opékejte dozlatova z obou stran.
  4. Na pita chléb nebo tortilla placku naložte hummus, přidejte grilované jehněčí maso a sýr feta (pokud použijete).
  5. Posypte čerstvým tymiánem nebo petrželkou a zaviněte do tvaru kebabu.
  6. Servírujte s čerstvým salátem nebo zeleninovými prstíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *