6. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí kebab s hummusem je lahodný recept, který spojuje pikantní jehněčí maso s krémovým hummusem. Skvělá kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tento lahodný jehněčí kebab s hummusem doma.
Suroviny:
- 400g jehněčího masa nakrájeného na nudličky
- 1 červená cibule nakrájená na plátky
- 1 žlutá paprika nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika nakrájená na proužky
- 4 plátky pšeničného chleba
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 200g cizrny (naložené nebo z plechovky)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce sezamové pasty
Postup:
- Na jehněčí maso nasaďte plátky cibule a papriky.
- Smíchejte kmín, koriandr, papriku, sůl, pepř a olivový olej a promíchejte s masem a zeleninou. Nechte odležet alespoň hodinu v lednici.
- Mezitím připravte hummus. V mixéru smíchejte cizrnu, oloupaný česnek, citronovou šťávu a sezamovou pastu. Mixujte dokud nevznikne krémová hmota.
- Ohřejte gril nebo pánev na vysokou teplotu. Na rozpálený gril položte plátky chleba a opékejte z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Na grilu opékejte maso s cibulí a paprikou, dokud není maso propečené a zelenina mírně změkla.
- Smažený chléb rozkrájejte na menší kousky a na každý položte porci jehněčího masa s hummusem. Podávejte teplé.