28. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab s granátovým jablkem
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí kebab s granátovým jablkem je lahodný recept, který spojuje chutný kousky jehněčího masa s osvěžujícím granátovým jablkem. Tento originální pokrm je nejen lahodný, ale také zdravý díky svému bohatému obsahu vitamínů a minerálů. Jehněčí maso je marinováno v aromatických kořeních, což mu dodává intenzivní a pikantní chuť. Kebab je podáván na pečivu a doplněný křupavými zeleninami a omáčkou, která podtrhuje jeho výjimečnost. Tento recept je vhodný pro milovníky exotické kuchyně, kteří si rádi vychutnají nejen výjimečnou chuť, ale také krásnou prezentaci jídla.

Suroviny

  • 600g jehněčího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 granátová jablka
  • 1/2 šálku jemně nasekané petrželky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Pita chleba nebo naan chleba

Postup

  1. Maso nakrájejte na malé kousky.
  2. V míse smíchejte česnek, kmín, koriandr, kardamom, skořici, červený pepř, olivový olej, sůl a pepř.
  3. Přidejte nakrájené maso do mísy se směsí koření a dobře promíchejte, tak aby se maso dobře obalilo.
  4. Nechejte maso marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  5. Granátová jablka rozkrojte na polovinu a vyškrábejte semínka.
  6. Ve velké pánvi na středním ohni osmažte maso asi 5-7 minut, dokud není krásně zlaté zvenku a uvnitř růžové.
  7. Do pánve přidejte granátová semínka, petrželku a citronovou šťávu. Promíchejte a nechte chvíli provonět.
  8. Podávejte s pita chlebem nebo naan chlebem a doplňte podle chuti yogurtem nebo omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *