6. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab na špízu
zdroj: Recepty 24/7

Jedinečný recept na domácí jehněčí kebab na špízu, který okouzlí vaše chuťové buňky! Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit lahodný kebab plný koření a šťavnatého jehněčího masa. Vyzkoušejte tento skvělý recept a překvapte své blízké nezapomenutelnou chuťovou bombou. 🍢🍖 #jehněčí #kebab #recepty #domácíkuchyně

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na menší kousky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mleté chilli papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na začátku si připravte marinádu. V mixéru smíchejte cibuli, česnek, olivový olej, kmín, chilli papriku, kurkumu, skořici, koriandr, sůl a pepř. Směs mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
  2. V misce smíchejte jehněčí maso s marinádou. Nechte maso odležet v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Poté maso vyndejte z lednice a nechte ho zahřát na pokojovou teplotu. Navlékněte maso na špíz a opékejte na grilu nebo grilovací pánvi. Občas maso otáčejte, dokud není dokonale propečené.
  4. Po upečení nechte maso odpočinout pár minut a pak podávejte například s čerstvou zeleninovou salátem nebo na placičce. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *