15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s rýží a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí kari s rýží a zeleninou, které vás okouzlí svou exotickou chutí. Tento recept je ideální pro milovníky indické kuchyně a zaručeně vám udělá radost. Podívejte se, jak snadno si ho můžete připravit doma a překvapte své blízké tímto lahodným jídlem plným aromatických koření a výrazných chutí.

Suroviny

  • 400 g jehněčího masa
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g bílé rýže
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a opečeme ho z obou stran.
  3. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a nakrájenou mrkev.
  4. Přidáme kari koření, sůl a pepř podle chuti a promícháme.
  5. Podlijeme kokosovým mlékem a necháme provařit do změknutí masa.
  6. V mezičase uvaříme bílou rýži přesně podle návodu na obalu.
  7. Smažené jehněčí kari podáváme s vařenou rýží a eventuálně ozdobíme natrhanou koriandrovou větvičkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *