16. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Klasický recept na lahodné jehněčí kari s jáhly a zeleninou, který vás okouzlí bohatou chutí a exotickými kořeněnými arómami. Skvělá volba pro milovníky kari jídel i ty, kteří hledají nové inspirace v kuchyni. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný zdravých surovin a exotických příchutí ještě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 200g jáhel
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 400ml kokosového mléka
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 mrkev nakrájená na kolečka
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme jáhly dle návodu na obalu.
- V hrnci osmahneme cibuli a česnek, přidáme kari koření a kurkumu a restujeme chvíli, dokud nezačnou vonět.
- Přidáme kousek po kousku jehněčího masa a restujeme, dokud masa nezezlátne.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme probublávat asi 15 minut.
- Přidáme nakrájenou papriku a mrkev a necháme vařit dalších 10 minut.
- Přidáme jáhly a necháme chvíli prohřát.
- Ochutíme solí a pepřem a ozdobíme koriandrem.