16. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s jáhly a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Klasický recept na lahodné jehněčí kari s jáhly a zeleninou, který vás okouzlí bohatou chutí a exotickými kořeněnými arómami. Skvělá volba pro milovníky kari jídel i ty, kteří hledají nové inspirace v kuchyni. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný zdravých surovin a exotických příchutí ještě dnes!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 200g jáhel
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 mrkev nakrájená na kolečka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme jáhly dle návodu na obalu.
  2. V hrnci osmahneme cibuli a česnek, přidáme kari koření a kurkumu a restujeme chvíli, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidáme kousek po kousku jehněčího masa a restujeme, dokud masa nezezlátne.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme probublávat asi 15 minut.
  5. Přidáme nakrájenou papriku a mrkev a necháme vařit dalších 10 minut.
  6. Přidáme jáhly a necháme chvíli prohřát.
  7. Ochutíme solí a pepřem a ozdobíme koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *