5. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí kari s bohatou hříbkovou omáčkou, která rozhodně okoření vaši kuchyni. Tento recept je ideální pro ty, kteří rádi experimentují s exotickými chutěmi a milují kombinaci masa a omáček. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem a užijte si skvělou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 200 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml smetany ke vaření
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a necháme zatáhnout.
  3. Přidáme na kousky nakrájené hříbky a necháme je chvíli restovat s masem.
  4. Přilijeme smetanu ke vaření a vmícháme kari koření. Ochutnáme solí a pepřem.
  5. Omáčku necháme provařit a zhoustnout, pokud je příliš řídká, přidejte trochu škrobu rozmíchaného ve vodě.
  6. Připravené jehněčí kari s hříbkovou omáčkou podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *