6. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Jemné a lahodné jehněčí kari s brambory je skvělou​ volbou pro ⁤milovníky exotických chutí. Tento tradiční indický‍ recept spojuje výrazné koření‌ s lahodnými bramborami, vytváří tak lahodnou a vydatnou kombinaci. Vyzkoušejte tento ‍recept a užijte si chvíle plné exotiky‍ a ⁢chutí! Suroviny:

  • 500 g​ jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na kostky
  • 4 stroužky česneku⁤ nasekané
  • 2 lžíce ‍kari koření
  • 400 g ‍brambor nakrájených ‌na kostky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte maso a restujte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidejte česnek a kari koření a osmažte minutu, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte brambory a promíchejte​ s ​masem a kořením.
  5. Přilijte kokosové mléko a poduste na ​mírném ohni ‍do⁢ změknutí brambor.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Serve with rice or naan bread.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *