14. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s basmati rýží
zdroj: Recepty 24/7

Jemně kořeněné jehněčí kari s nadýchanou basmati rýží je delikátní exotické jídlo, které okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný recept a ochutnejte harmonickou kombinaci jemného masa a aromatických koření. Bon appétit!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 200g basmati rýže
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a smažte, dokud nezezlhnou.
  3. Přidejte kari koření, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
  4. Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
  5. V jiném hrnci uvařte basmati rýži podle návodu na obalu.
  6. Smažené jehněčí podávejte s uvařenou basmati rýží a můžete ozdobit nasekanou čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *