14. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Jemně kořeněné jehněčí kari s nadýchanou basmati rýží je delikátní exotické jídlo, které okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný recept a ochutnejte harmonickou kombinaci jemného masa a aromatických koření. Bon appétit!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 200g basmati rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a smažte, dokud nezezlhnou.
- Přidejte kari koření, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- V jiném hrnci uvařte basmati rýži podle návodu na obalu.
- Smažené jehněčí podávejte s uvařenou basmati rýží a můžete ozdobit nasekanou čerstvou koriandrovou natí.