5. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kabsa
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí kabsa je tradiční arabské jídlo plné lahodných a exotických chutí. Tento recept vás přenesou do prostředí Orientu, kde se směsi jemně kořeněného jehněčího masa, dušeného rýže a aromatických koření neodolá. Jehněčí kabsa je vyvážené jídlo bohaté na bílkoviny a přitom nízké na tuky. Díky našemu jednoduchému, přehlednému a krok za krokem vedenému návodu, si tento orientální pokrm připravíte i doma. Ochutnejte autentický jehněčí kabsa a dopřejte si exotiku na talíři.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžičky koření baharat
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 500 ml vývaru
  • 250 g dlouhé rýže
  • sušené ovoce (datle, rozinky, švestky) podle chuti
  • 50 g mandlí, nastrouhaných nebo nasekaných

Postup

  1. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte jehněčí maso ze všech stran, dokud není zlatavé.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nejsou měkké a zlatavé.
  3. Přidejte koření (baharat, kurkumu, skořici, kmín), sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a vývar a nechte vařit při středním ohni asi 30 minut, dokud není maso měkké.
  5. Přidejte dlouhou rýži a sušené ovoce, zakryjte hrnec a vařte dalších 20 minut, dokud není rýže měkká a propojená se zbytkem ingrediencí.
  6. Dokončete pokrm posypáním nasekanými nebo nastrouhanými mandlemi.
  7. Servírujte jehněčí kabsa teplou a užijte si bohatou, aromatickou chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *