29. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí biryani s rýží a kořením
zdroj: Recepty 24/7

Zamilujte si exotickou chuť jehněčí biryani s křupavou vrstvou rýže a omáčkou plnou aromatického koření. Tento lahodný indický recept je skvělou volbou pro milovníky pikantního jídla. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést exotickými chutěmi!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 hrnky bílého rýže
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 1 rajče nakrájené na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
  2. Přidejte maso a restujte ho dozlatova.
  3. Přisypte všechny koření a promíchejte.
  4. Přidejte rajče a nechte dusit, dokud masa není měkké.
  5. V jiném hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
  6. Když je rýže uvařená, smíchejte ji s masovou směsí.
  7. Přelijte trochou vody, pokud je směs příliš suchá.
  8. Přiklopte poklicí a nechte dojít asi 5 minut.
  9. Servírujte s nasekanou petrželkou na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *