29. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Zamilujte si exotickou chuť jehněčí biryani s křupavou vrstvou rýže a omáčkou plnou aromatického koření. Tento lahodný indický recept je skvělou volbou pro milovníky pikantního jídla. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést exotickými chutěmi!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 hrnky bílého rýže
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 1 rajče nakrájené na kostky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte maso a restujte ho dozlatova.
- Přisypte všechny koření a promíchejte.
- Přidejte rajče a nechte dusit, dokud masa není měkké.
- V jiném hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Když je rýže uvařená, smíchejte ji s masovou směsí.
- Přelijte trochou vody, pokud je směs příliš suchá.
- Přiklopte poklicí a nechte dojít asi 5 minut.
- Servírujte s nasekanou petrželkou na ozdobu.