31. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí biryani rýže s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné indické jehněčí biryani s rýží a rajčaty. Tento recept je plný exotických koření a chutí, které vaše chuťové buňky rozhýbají. Podle této jedinečné kombinace surovin se vám doma podaří připravit dokonalou exotickou večeři. Užijte si skvělý gastronomický zážitek s jemnou jehněčí a kořeněnou rýží, která je dokonale završena sladkými rajčaty.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 2 hrnky basmati rýže
  • 1 sklenice jogurtu
  • Kari koření, kurkuma, sůl, pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 6 hřebíčků
  • 6 kardamomových tobolek
  • Špetka safránu
  • Bobkový list
  • Koriandrové listy na ozdobení

Postup

  1. Naolejovaným hrnci smažte na kostky nakrájené maso s kořením.
  2. Přidejte na drobné kousky nakrájenou cibuli, rajčata a nechte dusit.
  3. Přidejte jogurt, alespoň 2 sklenice vody a nechte dusit.
  4. Zvlášť spařte rýži, promíchejte s rajčaty a zalijte masem s jogurtem.
  5. Pod poklicí uvařte doměkka do měkka.
  6. Nechte odstát a podávejte s koriandrovými listy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *