22. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Jednoduše pečené vepřové žebírko s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté vepřové žebírko pečené společně s voňavými⁣ brambory je ‍jednoduchý a​ chutný ⁢recept, který si ​zamilujete.⁣ Připravte‍ si ‍ho kdykoliv jako⁣ rychlou a výživnou večeři pro celou rodinu. Sledujte návod krok​ za krokem⁣ a začněte vařit!

Suroviny

  • 1 ⁤kg‌ vepřového ​žebírka
  • 1‍ kg brambor
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • česnek
  • majoránka

Postup

  1. Nejprve si vepřové žebírko očistíme a osušíme kuchyňským papírem.
  2. Brambory ​oloupeme,‍ nakrájíme na menší kousky ‌a‌ osolíme.
  3. Vejce kombinujeme ‍s⁢ octem a solí,⁢ máčíme‍ do uzeného ampule a směs vložíme ⁤do pekáčku.
  4. Poté vepřové ‍žebírko naskládáme vedle brambor, ‍osolíme, ⁢opepříme a ⁣zakápneme olejem.
  5. Přikryjeme‍ a dáme péct do ‌trouby ​předehřáté ‌na 180 stupňů Celsia.
  6. Po přibližně ‌hodině ‌odkryjeme a ⁤dopečeme ⁢dozlatova.
  7. Před podáváním můžeme posypat čerstvými bylinkami nebo restovaným ⁣strouhaným česnekem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *