1. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zde najdete jednoduchý recept na tradiční indonéský pokrm rendang, který si zamilujete! Vyzkoušejte ho doma a připravte si lahodné jídlo plné exotických chutí. Sledujte náš recept a užijte si tradiční chuťový zážitek z Indonésie.
Suroviny
- 1 kg hovězího masa
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 4 chilli papričky
- 2 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rendang pasty
- 1 lžíce tamarindové šťávy
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte.
- Připravte pastu smícháním česneku, cibule a chilli papriček v mixéru.
- Na pánvi zahřejte olej a orestujte pastu z kroku 2 asi 5 minut.
- Přidejte maso a smažte ho dozlatova.
- Přilijte kokosové mléko, rendang pastu, tamarindovou šťávu, cukr a vařte na mírném ohni asi 3 hodiny, dokud maso není měkké.
- Hotové rendang podávejte s rýží nebo chlebem.