1. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Jednoduchý recept na indonéský nasi goreng
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na tradiční indonéské jídlo – nasi goreng. S pomocí základních ingrediencí a kousku vaječného martna vytvořte lahodnou a exotickou pochoutku, která potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si chutný nasi goreng přímo doma!

Suroviny

  • 300 g vařeného bílého rýže
  • 2 stroužky česneku, nasekaného
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 vejce
  • 100 g vařených krevet
  • 100 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte krevety, kuřecí maso a papriku a krácejte asi 5 minut.
  3. Ve skleněné misce rozklepněte vejce a promíchejte je se sůl, pepřem a cukrem.
  4. Přidejte vařený rýži do pánve se smažte s ostatními ingrediencemi.
  5. Nakonec přidejte smíchaná vejce a nechte je ztuhnout.
  6. Přidejte sójovou omáčku a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
  7. Podávejte teplé a můžete posypat s nasekanou petrželkou nebo koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *