10. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na domácí baklavu plnou oříšků a medu. S tímto receptem si snadno připravíte lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkostí. Naše krok za krokem návod vám ukáže, jak na to! Zamilujete se do této tradiční pochoutky.
Suroviny
- 250g lískových oříšků
- 250g mandlí
- 200g másla
- 200g cukru
- 1 lžička skořice
- 500g listového těsta
Postup
- Nejprve si oříšky a mandle nasekejte na menší kousky.
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo a přidejte nasekané oříšky a mandle.
- Přisypejte cukr a skořici a smažte na mírném ohni asi 10 minut, dokud směs nezačne vonět.
- Vytáhněte listové těsto z chladničky a rozložte ho na pečicím papíru na plech.
- Rozetřete oříškovou směs na listovém těstě a zakryjte druhou vrstvou těsta.
- Před pečením můžete těsto nakrájet na čtverce nebo diamanty dle libosti.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte baklavu asi 30 minut, dokud není těsto krásně zlatavé.
- Nechte baklavu vychladnout a podávejte ozdobenou sekanými oříšky nebo medem.