10. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jednoduchý recept na baklávu.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na domácí baklavu plnou oříšků a medu. S tímto receptem si snadno připravíte lahodný dezert, který potěší všechny milovníky sladkostí. Naše krok za krokem návod vám ukáže, jak na to! Zamilujete se do této tradiční pochoutky.

Suroviny

  • 250g lískových oříšků
  • 250g mandlí
  • 200g másla
  • 200g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 500g listového těsta

Postup

  1. Nejprve si oříšky a mandle nasekejte na menší kousky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a přidejte nasekané oříšky a mandle.
  3. Přisypejte cukr a skořici a smažte na mírném ohni asi 10 minut, dokud směs nezačne vonět.
  4. Vytáhněte listové těsto z chladničky a rozložte ho na pečicím papíru na plech.
  5. Rozetřete oříškovou směs na listovém těstě a zakryjte druhou vrstvou těsta.
  6. Před pečením můžete těsto nakrájet na čtverce nebo diamanty dle libosti.
  7. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte baklavu asi 30 minut, dokud není těsto krásně zlatavé.
  8. Nechte baklavu vychladnout a podávejte ozdobenou sekanými oříšky nebo medem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *