26. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte jednoduchý recept na tradiční korejské kimchi, které si můžete připravit doma. S tímto krok za krokem návodem na přípravu kyselé zeleniny plné chuti budete mít v mžiku hotový svůj vlastní kimchi. Ochutnejte tento lahodný a zdravý pokrm plný probiotik a vitamínů!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 4 lžíce soli
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce křenu
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- kulatá chilli paprička podle chuti
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a dejte do velké mísy.
- Přidejte sůl a promíchejte. Nechte odpočívat asi 2-3 hodiny, dokud zelí nezměkne.
- Mezitím nakrájejte na nudličky mrkev, cibuli a stroužky česneku.
- Do mísy přidejte nakrájenou zeleninu, křen, rybí omáčku, cukr a nakrájenou chilli papričku.
- Důkladně promíchejte, aby se všechny přísady spojily.
- Přenechte do uzavíratelné nádoby a dejte do lednice minimálně 24 hodin, ideálně však nejméně týden, aby kimchi dobře nakymácelo a ochutnalo se.
- Hotové kimchi můžete servírovat jako přílohu nebo přidat do různých pokrmů.