26. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Jednoduchý korejský kimchi recept
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte jednoduchý recept na tradiční korejské kimchi, které si můžete připravit doma. S tímto krok za krokem návodem na přípravu kyselé zeleniny plné chuti budete mít v mžiku hotový svůj vlastní kimchi. Ochutnejte tento lahodný a zdravý pokrm plný probiotik a vitamínů!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 lžíce soli
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce křenu
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • kulatá chilli paprička podle chuti

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a dejte do velké mísy.
  2. Přidejte sůl a promíchejte. Nechte odpočívat asi 2-3 hodiny, dokud zelí nezměkne.
  3. Mezitím nakrájejte na nudličky mrkev, cibuli a stroužky česneku.
  4. Do mísy přidejte nakrájenou zeleninu, křen, rybí omáčku, cukr a nakrájenou chilli papričku.
  5. Důkladně promíchejte, aby se všechny přísady spojily.
  6. Přenechte do uzavíratelné nádoby a dejte do lednice minimálně 24 hodin, ideálně však nejméně týden, aby kimchi dobře nakymácelo a ochutnalo se.
  7. Hotové kimchi můžete servírovat jako přílohu nebo přidat do různých pokrmů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *