30. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Jednoduchý kimchi z bílého zelí
zdroj: Recepty 24/7

Jednoduchý kimchi z bílého zelí je tradiční korejský pokrm plný chuti a zdravých probiotik. Tento recept vám ukáže, jak si vyrobit domácí kimchi za použití bílého zelí, přírodních ingrediencí a jednoduchých postupů. Bílé zelí je fermentováno spolu s česnekem, mrkví, zázvorem a chilli papričkou, což vytváří úžasnou kombinaci sladké, kyselé a pikantní chuti. Tento kimchi můžete podávat jako přílohu nebo přidávat do různých pokrmů, jako jsou rýže, nudle, saláty a sendviče. Užijte si chuťový zážitek plný zdraví s tímto jednoduchým receptem na kimchi z bílého zelí.

Suroviny:

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 3 mrkve
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sójové omáčky

Postup:

  1. Ředkve omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Zelí nasekáme na tenké proužky a dáme do mísy.
  3. Do mísy přidáme nastrouhanou ředkvičku a posolíme. Směs promícháme a necháme 30 minut odpočinout.
  4. Mezitím připravíme marinádu. Ve sklenici smícháme červenou papriku, česnek, rybí omáčku, cukr a sójovou omáčku.
  5. Když zelí povolí, přidáme marinádu a důkladně promícháme.
  6. Vše přesuneme do uzavíratelné sklenice a necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
  7. Po uplynutí fermentační doby sklenici přesuneme do chladničky a kimchi je hotové k podávání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *