30. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Jednoduchý kimchi z bílého zelí je tradiční korejský pokrm plný chuti a zdravých probiotik. Tento recept vám ukáže, jak si vyrobit domácí kimchi za použití bílého zelí, přírodních ingrediencí a jednoduchých postupů. Bílé zelí je fermentováno spolu s česnekem, mrkví, zázvorem a chilli papričkou, což vytváří úžasnou kombinaci sladké, kyselé a pikantní chuti. Tento kimchi můžete podávat jako přílohu nebo přidávat do různých pokrmů, jako jsou rýže, nudle, saláty a sendviče. Užijte si chuťový zážitek plný zdraví s tímto jednoduchým receptem na kimchi z bílého zelí.
Suroviny:
- 1 hlávka bílého zelí
- 3 mrkve
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce červené papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička sójové omáčky
Postup:
- Ředkve omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Zelí nasekáme na tenké proužky a dáme do mísy.
- Do mísy přidáme nastrouhanou ředkvičku a posolíme. Směs promícháme a necháme 30 minut odpočinout.
- Mezitím připravíme marinádu. Ve sklenici smícháme červenou papriku, česnek, rybí omáčku, cukr a sójovou omáčku.
- Když zelí povolí, přidáme marinádu a důkladně promícháme.
- Vše přesuneme do uzavíratelné sklenice a necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
- Po uplynutí fermentační doby sklenici přesuneme do chladničky a kimchi je hotové k podávání.