3. 10. 2024
Autor: Martin Roubec
Jednoduché kuře Tikka Masala
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo indické kuchyně s receptem na jednoduché kuře Tikka Masala! Tento lahodný pokrm, plný aromatických koření a krémové omáčky, je ideální volbou pro každého, kdo hledá bohatou a uspokojující večeři. Naše krok za krokem průvodce vám umožní snadno si připravit toto oblíbené jídlo přímo ve vaší kuchyni. Přijaďte si pro vůni a chuť Indie s naším receptem na jednoduché kuře Tikka Masala, které zaručeně osvěží vaše stravovací návyky a bude chutnat celé rodině.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 250 ml jogurtu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžíčka mletého zázvoru
  • 3 lžíce Tikka Masala koření
  • 1 plechovka (400 ml) drcených rajčat
  • 200 ml smetany na vaření
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Rýže nebo chléb naan pro podávání

Postup

  • V misce promíchejte jogurt, 1 lžíci Tikka Masala koření, sůl a pepř. Přidejte nakrájené kuřecí prsíčka a nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
  • Rozehřejte olej na pánvi na střední teplotě a osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte česnek a zázvor, smažte další 2 minuty.
  • Přihodte zbylé Tikka Masala koření a smažte 1 minutu, aby se uvolnily aroma.
  • Přidejte marinované kuře spolu s veškerou marinádou a vařte 10 minut, dokud kuře nezačne být většinou vařené.
  • Přidejte drcená rajčata, promíchejte a vařte další 10 minut.
  • Zakončete přidáním smetany, promíchejte a vařte na mírném ohni 5 minut nebo dokud nebude kuře úplně měkké a omáčka zhoustne.
  • Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Posypte čerstvým koriandrem.
  • Podávejte s vařenou rýží nebo naanem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *