30. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tato lahodná brazilská kuřecí pokrm je navržena tak, aby byla jednoduchá a rychlá k přípravě. Kombinace kuřecího masa, exotických koření a čerstvé zeleniny vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte toto recept a přenesete se do chutí Brazílie.
Suroviny:
- 4 kousky kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 cibule, nakrájená na malé kousky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 plechovka kukuřice, dobře opláchnutá a osušená
- 1 plechovka červených fazolí, dobře opláchnutých a osušených
- 1 plechovka oloupaných rajčat
- 2 lžičky salsy
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí prsa a opečte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou zelenou a červenou papriku a restujte je společně s kuřecím masem asi 5 minut, než změknou.
- Přidejte opláchnutou kukuřici a fazole.
- Přidejte oloupaná rajčata a salsu.
- Vše dobře promíchejte a nechte provařit asi 10 minut.
- Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo tortillou.