3. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si tento výživný recept na jedinečné Mie Goreng, tradiční indonéské nudlové jídlo plné exotických chutí a výrazných koření. Sledujte tento snadný návod a připravte si lahodné Mie Goreng, které potěší vaše chuťové buňky. Navštivte naše stránky a objevte další recepty plné inspirace! Suroviny:
- 200g mie nudlí
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 100g bílého zelí
- 100g fazolí
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička čili koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve uvařte mie nudle ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Poté je opláchněte studenou vodou a nechte je okapat.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nadrobno nasekaný česnek a cibuli. Přidejte na tenké proužky nakrájenou mrkev, zelí a fazole a restujte do měkka.
- Přisypejte uvařené nudle a promíchejte.
- Vytvořte prostor uprostřed pánve a rozklepněte do něj vejce. Osmahněte do polotuha a poté promíchejte s nudlemi.
- Přilijte sójovou omáčku, přidejte kari a čili koření a dochuťte solí a pepřem.
- Na pánvi vše dobře promíchejte a restujte ještě několik minut.
- Mie Goreng je hotový a můžete ho podávat. Dobrou chuť!