10. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Jasmínová rýže s kuřecím teriyaki
zdroj: Recepty 24/7

Jasmínová rýže s kuřecím teriyaki je chutný asijský pokrm, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Jemná a voňavá jasmínová rýže je doplněna kousky šťavnatého kuřecího masa v lahodné teriyaki omáčce. Tento jídlo je nejen snadno připravitelné, ale také zdravé a vyvážené. Objevte exotický svět chutí a vyzkoušejte recept na jasmínovou rýži s kuřecím teriyaki ještě dnes!

Suroviny

  • 250 g jasmínové rýže
  • 400 g kuřecího masa (na kostičky)
  • 1 cibule (nakrájena na tenké plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájena na proužky)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané)
  • 4 lžíce teriyaki omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce oleje (na smažení)
  • sůl a pepř podle chuti
  • sesamová semínka (na ozdobu)

Postup

  1. Rýži propláchněte studenou vodou, dokud není voda čistá. Pak ji dejte vařit do hrnce se slanou vodou. Po uvaření nechte rýži odstát pod pokličkou.
  2. V pánvi si zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou měknout.
  3. Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud není zlatě hnědé.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev. Osmahněte, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte teriyaki omáčku, sójovou omáčku a med. Promíchejte a nechte chvíli povařit, aby se chutě propojily.
  6. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  7. Jasmínovou rýži servírujte na talíře a na vrch posypte sesamovými semínky. Přidejte teriyaki kuře se zeleninou. Můžete ozdobit několika lístky čerstvého koriandru.
  8. Hotové jídlo podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *