10. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Jasmínová rýže s kuřecím teriyaki je chutný asijský pokrm, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Jemná a voňavá jasmínová rýže je doplněna kousky šťavnatého kuřecího masa v lahodné teriyaki omáčce. Tento jídlo je nejen snadno připravitelné, ale také zdravé a vyvážené. Objevte exotický svět chutí a vyzkoušejte recept na jasmínovou rýži s kuřecím teriyaki ještě dnes!
Suroviny
- 250 g jasmínové rýže
- 400 g kuřecího masa (na kostičky)
- 1 cibule (nakrájena na tenké plátky)
- 1 červená paprika (nakrájena na proužky)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- 4 lžíce teriyaki omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 2 lžíce oleje (na smažení)
- sůl a pepř podle chuti
- sesamová semínka (na ozdobu)
Postup
- Rýži propláchněte studenou vodou, dokud není voda čistá. Pak ji dejte vařit do hrnce se slanou vodou. Po uvaření nechte rýži odstát pod pokličkou.
- V pánvi si zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou měknout.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev. Osmahněte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte teriyaki omáčku, sójovou omáčku a med. Promíchejte a nechte chvíli povařit, aby se chutě propojily.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Jasmínovou rýži servírujte na talíře a na vrch posypte sesamovými semínky. Přidejte teriyaki kuře se zeleninou. Můžete ozdobit několika lístky čerstvého koriandru.
- Hotové jídlo podávejte teplé.