25. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Jasmínová rýže s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte neodolatelný recept na jasmínovou rýži s krevetami? Naše chuťově bohatá a exotická kombinace jasmínu a plných krevet vás okouzlí. Připravte si tuto jednoduchou, ale ohromující gastronomickou lahůdku v pohodlí svého domova. Naše postupné instrukce vám pomohou dosáhnout dokonalosti při vaření jasmínové rýže s plumpy krevetami. Nechte se unést smyslovým dobrodružstvím a připravte si tento delikátní pokrm již dnes.

Suroviny:

  • 250 g jasmínové rýže
  • 300 g krevet
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Rýži opláchněte studenou vodou, dokud nebude čistá. Poté ji uvařte podle návodu na obalu.
  2. Mezitím oloupejte a nastrouhejte mrkev, nakrájejte papriku a cibuli na tenká proužky, a nasekejte česnek na jemno.
  3. V pánvi rozehřejte olej a vložte cibuli a česnek. Restujte je asi 2 minuty, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte krevety a restujte je dozlatova.
  5. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Do pánve přidejte uvařenou rýži a promíchejte.
  7. Přidejte sójovou omáčku, med, mletý zázvor, sůl a pepř. Vařte ještě asi 3 minuty, aby se všechny chutě spojily.
  8. Podávejte teplou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *