29. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Jasmínová rýže s čerstvým ananasem
zdroj: Recepty 24/7

Jasmínová rýže s čerstvým ananasem je osvěžující a exotický recept, který přináší kombinaci jemného, aromatického rýže a sladkého, šťavnatého ananasu. Tento pokrm vás přenese do tropického ráje, kde sladkost ananasu perfektně doplňuje lehkou a voňavou rýži. S výrazným, ale přesto vyváženým chutím se tento recept hodí jako přísada k různým grilovaným nebo asijským specialitám. Bez námahy si připravte osvěžující jídlo, které vašim chutím dostatečně potěší.

Suroviny

  • 1 šálek jasmínové rýže
  • 2 šálky vody
  • 1 čerstvý ananas
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na proužky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 mrkev, nakrájená na kolečka
  • 3 lžíce ořechů krájených
  • Čerstvá koriandr, nasekaná (na ozdobu)

Postup

  1. Rýži dobře opláchněte pod tekoucí vodou, aby se zbavila přebytečné škrobu.
  2. V hrnci smíchejte rýži a vodu. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a přikryjte pokličkou. Vařte přibližně 15-20 minut, nebo dokud rýže nezměkne a voda se nevstřebá.
  3. Mezitím oloupejte ananas a nakrájejte ho na kostky.
  4. Ve větší pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte papriku a mrkev a smažte, dokud se zelenina změkne.
  6. Přidejte ananas a smažte ho kratší dobu, jen dokud se prohřeje.
  7. Nakonec přidejte vařenou rýži a sójovou omáčku. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo a prohřálo.
  8. Před podáváním posypte jídlo ořechy a ozdobte čerstvou nasekanou koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *