5. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Jarní rolky s pikantním dipem
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte netradiční a osvěžující pochoutku pro jarní období, pak jsou jarní rolky s pikantním dipem skvělou volbou. Tento recept vás zaujme svým jednoduchým a rychlým přípravným procesem. Jemné plátky čerstvých zelenin, jako jsou mrkev, ředkvičky a okurky, jsou zabaleny do tenkých rýžových plátků, díky čemuž jídlo nabízí skvělou texturu. Oblíbenou složkou pensylvánského cajunového dipu jsou křupavé smažené kuřecí nuggets. Tento pikantní dip s lahodnou kreolskou chutí je perfektním doplňkem k svěžím a zdravým jarním rolkám. Bez ohledu na to, zda připravujete tento recept pro svou rodinu nebo hosty, jarní rolky s pikantním dipem se stanou hit na vašem stolu.

Suroviny:

  • 10 rýžových papírových plátků
  • 200 g kuřecích prsou (vařených a nakrájených na nudličky)
  • 1 mrkev (na tenké proužky)
  • 1 okurka (na tenké proužky)
  • 1/2 červené papriky (na tenké proužky)
  • 1/4 hlávky zelí (na tenké proužky)
  • 1 šalotka (nakrájená na jemno)
  • 2 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
  • 2 lžíce mátových lístků (nasekaných)
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička medu

Postup:

  1. Do mísy smíchejte kuřecí prsa, mrkev, okurku, papriku, zelí, šalotku, koriandr a mátové lístky.
  2. V menší misce smíchejte rybí omáčku, sójovou omáčku, limetkovou šťávu a med.
  3. Do misky s omáčkou vařte jeden rýžový plátek, dokud se nezměkne. Poté ho položte na čistý utěrku.
  4. Naplňte desku rýžového plátku směsí z kuřecího masa a zeleniny.
  5. Zahalte rolku, skládejte boční díly dovnitř a závěr zrolujte do konce.
  6. Postup opakujte se všemi rýžovými plátky.
  7. Surové rolky servírujte s pikantním dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *