5. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte netradiční a osvěžující pochoutku pro jarní období, pak jsou jarní rolky s pikantním dipem skvělou volbou. Tento recept vás zaujme svým jednoduchým a rychlým přípravným procesem. Jemné plátky čerstvých zelenin, jako jsou mrkev, ředkvičky a okurky, jsou zabaleny do tenkých rýžových plátků, díky čemuž jídlo nabízí skvělou texturu. Oblíbenou složkou pensylvánského cajunového dipu jsou křupavé smažené kuřecí nuggets. Tento pikantní dip s lahodnou kreolskou chutí je perfektním doplňkem k svěžím a zdravým jarním rolkám. Bez ohledu na to, zda připravujete tento recept pro svou rodinu nebo hosty, jarní rolky s pikantním dipem se stanou hit na vašem stolu.
Suroviny:
- 10 rýžových papírových plátků
- 200 g kuřecích prsou (vařených a nakrájených na nudličky)
- 1 mrkev (na tenké proužky)
- 1 okurka (na tenké proužky)
- 1/2 červené papriky (na tenké proužky)
- 1/4 hlávky zelí (na tenké proužky)
- 1 šalotka (nakrájená na jemno)
- 2 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
- 2 lžíce mátových lístků (nasekaných)
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička medu
Postup:
- Do mísy smíchejte kuřecí prsa, mrkev, okurku, papriku, zelí, šalotku, koriandr a mátové lístky.
- V menší misce smíchejte rybí omáčku, sójovou omáčku, limetkovou šťávu a med.
- Do misky s omáčkou vařte jeden rýžový plátek, dokud se nezměkne. Poté ho položte na čistý utěrku.
- Naplňte desku rýžového plátku směsí z kuřecího masa a zeleniny.
- Zahalte rolku, skládejte boční díly dovnitř a závěr zrolujte do konce.
- Postup opakujte se všemi rýžovými plátky.
- Surové rolky servírujte s pikantním dipem.