Vyzkoušejte tento lehký a osvěžující recept na jarní rolky s krevetami a mátou. Vychutnejte si kombinaci chutí mořských plodů, čerstvé zeleniny a aromatické máty, které vám zaručeně zamilují jak milovníci asijské kuchyně, tak i ti, kteří hledají zdravé a chutné jarní pokrmy. S tímto receptem si připravíte perfektní jídlo pro své jarní grilování nebo pikniky. Nenechte si ujít tuto lahodnou kombinaci!
Suroviny
- 12 rýžových papírových plátů
- 200g krevet, oloupaných a očištěných
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 okurka, nakrájená na tenké proužky
- čerstvá máta, nasekaná
- 100g rýže
- sojová omáčka
- sriracha omáčka
- hoisin omáčka
Postup
- V hrnci uvařte rýži dle návodu na obalu. Nechte vychladnout.
- Na vařených rýžových plátech postupně rozložte krevety, papriku, mrkev, okurku a mátu.
- Pokapejte pláty sojovou omáčkou a srirachou omáčkou.
- Srovnejte náplň na každém plátu a zabalte papír jako rolku.
- Hotové rolky podávejte s hoisin omáčkou jako dip.