Vyzkoušejte tento lehký a osvěžující recept na jarní rolky s krevetami a mátou. Vychutnejte si kombinaci chutí mořských plodů, čerstvé zeleniny a aromatické máty, které vám zaručeně zamilují jak milovníci asijské kuchyně, tak i ti, kteří hledají zdravé a chutné jarní pokrmy. S tímto receptem si připravíte perfektní jídlo pro své jarní grilování nebo pikniky. Nenechte si ujít tuto lahodnou kombinaci!

Suroviny

  • 12 rýžových papírových plátů
  • 200g krevet, oloupaných a očištěných
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 okurka, nakrájená na tenké proužky
  • čerstvá máta, nasekaná
  • 100g rýže
  • sojová omáčka
  • sriracha omáčka
  • hoisin omáčka

Postup

  1. V hrnci uvařte rýži dle návodu na obalu. Nechte vychladnout.
  2. Na vařených rýžových plátech postupně rozložte krevety, papriku, mrkev, okurku a mátu.
  3. Pokapejte pláty sojovou omáčkou a srirachou omáčkou.
  4. Srovnejte náplň na každém plátu a zabalte papír jako rolku.
  5. Hotové rolky podávejte s hoisin omáčkou jako dip.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *