30. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Japonské sushi s lososem a avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí přípravu lahodného japonského sushi s čerstvým lososem a krémovým avokádem. Tento recept vás zavede do světa tradiční japonské kuchyně a jeho příprava je snadná a rychlá. Užijte si chuť kvalitních surovin a překvapte své blízké lahodnými kousky sushi připravenými přímo z vaší kuchyně. Ať vám chutná!

Suroviny

  • Sushi rýže
  • Losos
  • Avokádo
  • Nori řasa
  • Sójová omáčka
  • Wasabi
  • Ingredience na rýžový ocet (ryžový ocet, cukr, sůl)

Postup

  1. Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
  2. Připravte ingredience na rýžový ocet smícháním ryžového octa, cukru a soli.
  3. Příprava lososa a avokáda: Omyjte lososa a nakrájejte ho na tenké plátky. Avokádo oloupejte, odstraňte jeho kámen a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Nařežte nori řasu na menší kousky.
  5. Položte bambusovou podložku na pracovní plochu a přidejte na ni plátek nori řasy, následně pak vrstvu sushi rýže.
  6. Položte na rýži plátek lososa a plátek avokáda.
  7. S pomoci bambusové podložky srolovanou sushi rolku do tvaru válce a nechte ji odpočívat několik minut.
  8. Na prkénku nakrájejte sushi rolku na menší kousky.
  9. Podávejte s sojovou omáčkou a wasabi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *