24. 9. 2024
Autor: Michal Němeček
Japonské kuřecí teriyaki s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo japonské kuchyně s naším lákavým receptem na kuřecí teriyaki s rýží. Tento tradiční japonský pokrm vyniká sladko-slánou chutí teriyaki omáčky, která dokonale doplňuje šťavnaté kousky kuřecího masa. V našem receptu najdete jednoduchý postup, jak připravit autentické teriyaki kuře pokaždé křupavé a plné chuti. Spolu s měkkou, voňavou rýží tvoří perfektní kombinaci pro každodenní oběd či večeři. Vyzkoušejte tento snadný recept, který potěší každého milovníka asijské kuchyně.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 200 ml teriyaki omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce čerstvě strouhaného zázvoru
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 200 g japonské rýže
  • 400 ml vody
  • sezamová semínka na posypání
  • jarní cibulka na ozdobení

Postup

  • Připravte marinádu smícháním teriyaki omáčky, medu, zázvoru, česneku a sezamového oleje.
  • Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na menší kousky. Kousky kuřete vložte do marinády a nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  • Rýži omyjte ve studené vodě dokud voda nezůstane čistá. Rýži pak vložte do hrnce s 400 ml vody a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte teplotu a hrnec přikryjte pokličkou. Vařte na nízké teplotě 15 minut, poté odstavte z ohně a nechte rýži 10 minut odpočívat s pokličkou.
  • Mezitím, na pánvi rozehřejte trochu sezamového oleje a smažte marinované kuřecí kousky. Smažte, dokud nejsou zlatavé a dobře propečené.
  • Uvařenou rýži servírujte na talíře, na ni položte smažené kuřecí kousky.
  • Pokrm posypte sezamovými semínky a ozdobte jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *