27. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Japonská polévka miso s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Japonská polévka miso s tofu je jednoduchá a chutná polévka plná živin. Tofu a zelenina se vaří v miso omáčce, která dodává polévce bohatou a nasycující chuť. Tato tradiční japonská specialita je perfektním vyvážením mezi sladkou, slanou a kyselou chutí. Připravte si tuto polévku a dopřejte si lahodný zážitek z japonské kuchyně.

Suroviny

  • 4 šálky vody
  • 4 polévkové lžíce miso pasty
  • 200 gramů tofu, nakrájeného na kostky
  • 100 gramů houby shitake, na plátky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cm zázvoru, nastrouhaného
  • 1 mrkev, nakrájená na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na plátky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • na ozdobení: jarní cibulka, nakrájená na kolečka a koriandr

Postup

  1. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu.
  2. Přidejte miso pastu a za stálého míchání nechte rozpustit.
  3. Přidejte tofu, houby shitake, sójovou omáčku, rybí omáčku, česnek a zázvor.
  4. Vše vařte 10 minut na mírném ohni.
  5. Přidejte mrkev, cibuli a řapíkatý celer.
  6. Podle potřeby osolte a opepřete.
  7. Pokračujte s vařením dalších 5 minut nebo dokud zelenina není měkká.
  8. Před podáváním přidejte sezamový olej a promíchejte.
  9. Ozdobte jarní cibulkou a koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *