29. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit tradiční indonéské jídlo Nasi Goreng pomocí tohoto receptu. Jednoduchý postup, který vám ukáže, jak připravit lahodné smažené rýži s kuřecím masem a zeleninou. Vyzkoušejte tento exotický pokrm doma a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g vařeného rýže
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nakrájená
- 1 mrkev, nakrájená na drobné kostičky
- 100g hrášku
- 2 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- optionálně: smažená cibulka, křupavá slanina, chilli papričky
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte česnek a cibuli, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte mrkev a hrášek a restujte do měkkého.
- Přidejte vajíčka a nechte ztuhnout, postupně je s vařící se zeleninou promíchejte.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s vajíčky a zeleninou.
- Přilijte sójovou omáčku, přidejte cukr, sůl a pepř podle chuti a nechte se dobře prohřát.
- Podávejte posypané smaženou cibulkou a pokrájenou křupavou slaninou, případně s chilli papričkami pro zvýraznění chuti.