29. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Jak se dělá Nasi Goreng
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit tradiční indonéské jídlo Nasi Goreng pomocí tohoto receptu. Jednoduchý postup, který vám ukáže, jak připravit lahodné smažené rýži s kuřecím masem a zeleninou. Vyzkoušejte tento exotický pokrm doma a potěšte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g vařeného rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 mrkev, nakrájená na drobné kostičky
  • 100g hrášku
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • optionálně: smažená cibulka, křupavá slanina, chilli papričky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte česnek a cibuli, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte mrkev a hrášek a restujte do měkkého.
  3. Přidejte vajíčka a nechte ztuhnout, postupně je s vařící se zeleninou promíchejte.
  4. Přidejte vařenou rýži a promíchejte s vajíčky a zeleninou.
  5. Přilijte sójovou omáčku, přidejte cukr, sůl a pepř podle chuti a nechte se dobře prohřát.
  6. Podávejte posypané smaženou cibulkou a pokrájenou křupavou slaninou, případně s chilli papričkami pro zvýraznění chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *