12. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jáhlová polévka s jarní zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Jáhlová polévka s jarní zeleninou je lahodný a zdravý recept, který si zamilují všichni milovníci vegetariánské stravy. Jáhly jsou bohaté na vlákninu a obsahují mnoho vitamínů a minerálů. Tato polévka je plná čerstvé jarní zeleniny, jako jsou hrášek, mrkev a cibule, která dodává výjimečnou chuť a texturu. S výraznými bylinkovými přísadami a lahodnou domácí zeleninovou vývarovou základnou je tato jáhlová polévka skvělou volbou pro zdravou a vyváženou večeři. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si požitek z výjimečného chuti a blahodárných účinků na zdraví.

Suroviny

  • 100 g jáhlových krup
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 pastinák
  • 100 g hrášku
  • 100 g zelené fazole
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Jáhlové krupy předvařte ve slané vodě podle návodu na obalu.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a pastinák. Podlijte vývarem a vařte do měkka.
  3. Přidejte jáhlové krupy, hrášek a zelená fazole. Vařte dalších 10 minut.
  4. Ochutnejte a podle potřeby dosolte, opepřete a přidejte tymián.
  5. Podávejte horké s čerstvou petrželkou na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *