2. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Jáhlová polévka s cizrna: Vyšperkujte své jídelníčky touto chutnou a zdravou recepturou. Jemná jáhlová polévka s přidáním výživné cizrny přináší bohatou chuťovou paletu. Hledáte-li bezlepkovou možnost, zvolte jáhly jako ideální alternativu. Snažte se o nové gastronomické dobrodružství s touto výživnou a lahodnou jáhlovou polévkou s cizrnm.
Suroviny
- 100 g jáhel
- 200 g konzervované cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petrželový kořen
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené mrkve a petrželový kořen a nechte chvíli dusit, dokud se zelenina změkne.
- Přidejte jáhly a promíchejte. Nalijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni asi 20 minut, nebo dokud jáhly nezměknou.
- Přidejte cizrnu včetně tekutiny z konzervy a nechte chvíli vařit, aby se polévka prohřála.
- Podle chuti osolte a opepřete. Můžete také přidat další koření, jako je kmín nebo kurkuma.
- Před podáváním ozdobte polévku čerstvou nasekanou petrželkou.