2. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodný a aromatický Jaghray kebab s tandoori marinádou? Tento recept vám přinese skvělou kombinaci řady koření a bylin, které dodají vašemu jídlu bohatou chuť a vůni. Jaghray kebab je plný kousků kuřecího masa, marinovaných v tandoori pastě, která obsahuje skořici, koriandr, zázvor, chilli a mnoho dalších součástí. Vaření je jednoduché a stanete se mistrem grilování již na první pokus. Nebojte se experimentovat s různými přílohami a podávat tento pokrm s čerstvým chlebem, salátem nebo rýží. Vyzkoušejte tento vynikající recept na Jaghray kebab s tandoori marinádou ještě dnes a vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 lžíce jogurtu
- 2 lžičky tandoori pasty
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého kurkumy
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky garam masaly
- ½ lžičky červené papriky (volitelné)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce oleje
- Sůl podle chuti
- Svazek čerstvé petrželky nebo koriandru (nasekané)
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy.
- Přidejte jogurt, tandoori pastu, česnek, kmín, koriandr, kurkumu, kardamom, garam masalu, červenou papriku (pokud preferujete pikantní chuť), citronovou šťávu, olej a sůl.
- Důkladně promíchejte, aby se marináda dostala ke všem kouskům masa. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc v lednici.
- Před přípravou předehřejte troubu na 200 °C.
- Vrch kousků masa nabíjejte na špejle a pokládejte na plech vyložený alobalem.
- Pokapané maso pečte v troubě asi 20-25 minut, dokud nezezlátne a nezměkne.
- Po vyndání z trouby posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
- Podávejte s indickým chlebem nebo rýží a omáčkou na dipování podle chuti.