2. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jaghray kebab s tandoori marinádou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodný a aromatický Jaghray kebab s tandoori marinádou? Tento recept vám přinese skvělou kombinaci řady koření a bylin, které dodají vašemu jídlu bohatou chuť a vůni. Jaghray kebab je plný kousků kuřecího masa, marinovaných v tandoori pastě, která obsahuje skořici, koriandr, zázvor, chilli a mnoho dalších součástí. Vaření je jednoduché a stanete se mistrem grilování již na první pokus. Nebojte se experimentovat s různými přílohami a podávat tento pokrm s čerstvým chlebem, salátem nebo rýží. Vyzkoušejte tento vynikající recept na Jaghray kebab s tandoori marinádou ještě dnes a vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžičky tandoori pasty
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kurkumy
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky garam masaly
  • ½ lžičky červené papriky (volitelné)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl podle chuti
  • Svazek čerstvé petrželky nebo koriandru (nasekané)

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy.
  2. Přidejte jogurt, tandoori pastu, česnek, kmín, koriandr, kurkumu, kardamom, garam masalu, červenou papriku (pokud preferujete pikantní chuť), citronovou šťávu, olej a sůl.
  3. Důkladně promíchejte, aby se marináda dostala ke všem kouskům masa. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc v lednici.
  4. Před přípravou předehřejte troubu na 200 °C.
  5. Vrch kousků masa nabíjejte na špejle a pokládejte na plech vyložený alobalem.
  6. Pokapané maso pečte v troubě asi 20-25 minut, dokud nezezlátne a nezměkne.
  7. Po vyndání z trouby posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
  8. Podávejte s indickým chlebem nebo rýží a omáčkou na dipování podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *