28. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Jabloňový závin s vanilkovou polevou
zdroj: Recepty 24/7

Jabloňový závin s vanilkovou polevou je lahodným dezertem, který potěší všechny milovníky jablek. Tento recept vám ukáže jednoduchý způsob, jak připravit chutný a křehký závin plný sladko-kyselého jablka. Zvolte nejlepší sezónní jablečnou odrůdu a naše podrobné instrukce vám pomohou připravit dokonalý závin. Můžete si užít jemnou vanilkovou polevu jako dokonalý bonus. Tentokrát si vychutnejte neodolatelný jablečný zážitek s tímto receptem na jabloňový závin s vanilkovou polevou.

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • 4-5 středně velkých jablek
  • 100 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 50 g másla
  • 2 lžíce strouhaných mandlí

Postup

  1. Oloupejte jablka, zbavte je jadřinců a nakrájejte je na tenká kolečka.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte nakrájená jablka. Orestujte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  3. Přidejte cukr a skořici a promíchejte. Smažte ještě asi 2 minuty, dokud cukr nezkaramelizuje.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Na pomaštěný plech rozválejte listové těsto a rozložte na něj jablka, nechte přitom okraj těsta volný.
  6. Potřete volný okraj těsta rozpuštěným máslem a posypte strouhanými mandlemi.
  7. Závin pečte v troubě asi 20-25 minut, dokud těsto nezezlátne.
  8. Mezitím připravte vanilkovou polevu. Smíchejte moučkový cukr s trochou vody a vanilkovým extraktem a dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou polevu.
  9. Hotový závin vyjměte z trouby, nechte vychladnout a poté polejte vanilkovou polevou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *