9. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jablka v kari omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vypravte se na výlet do exotických chutí s receptem na jablka v kari omáčce. Tato lahodná a originální kombinace sladkých jablek a kořeněné kari omáčky vaše chuťové buňky rozhodně nadchne. Připravte si jednoduchý a zdravý pokrm plný vitaminů a minerálů a okuste něco nového díky tomuto receptu plnému překvapení.

Suroviny

  • 4 větší jablka
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička kari koření
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší cibule
  • 1 šálek krémového mléka
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a osmahněte na něm nakrájenou cibuli se stroužkem česneku (nakrájeným na jemno).
  3. Přidejte jablka a opékejte je dozlatova.
  4. Přisypte kari koření, promíchejte a zalijte krémovým mlékem.
  5. Nechejte omáčku provařit a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  6. Podávejte s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *