2. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Jablečný koláč se skořicí je lahodný dezert plný chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno si ho připravit doma. Kombinace čerstvých jablek, hnědého cukru a voňavé skořice vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Koláč je křehký, vláčný a naplněný jablečnou náplní. Je to ideální dezert, který si můžete vychutnat kdykoli během roku. Dopřejte si kousek tohoto jablečného koláče a poznáte, proč je to takový oblíbený recept.
Suroviny
- 2 a 1/2 šálky hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku másla (rozpuštěného)
- 2 vejce
- 1/4 šálku mléka
- 4 jablečná jablka (oloupaná a nakrájená na tenké plátky)
Postup
- V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr.
- Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko.
- Pomalu zamíchejte, dokud nedostanete tuhou hladkou těsto.
- Vymažte a vysypte koláčovou formu máslem a moukou.
- Rozložte polovinu těsta do formy a rovnoměrně ho rozetřete po dně.
- Přidejte vrstvu jablečných plátků a pokračujte další vrstvou těsta.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 40-50 minut, dokud koláč neprojde zkouškou špejlí.
- Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!