14. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Jablečný koláč se skořicí.
zdroj: Recepty 24/7

Jablečný koláč se skořicí je lahodný a aromatický dezert, který uspokojí každou chuťovou buňku. Vychutnejte si křupavý korpus plný šťavnatých jablek posypaných ovocným cukrem a dochucených lahodnou skořicí. Tento klasický recept vám přinese pocit tepla a pohody, ideální pro chladné podzimní dny. Připravte si tento jednoduchý koláč a dopřejte si sladkou radost plnou vůní skořice a křupavosti jablek. Neodolatelná kombinace pro každého milovníka dezertů!

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 kg jablek
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička skořice
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, cukr a máslo nakrájené na kousky.
  2. Pomocí prstů nebo mixéru vytvoříme drobivou konzistenci těsta.
  3. Přidáme vejce a promícháme, dokud vznikne hladké těsto.
  4. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho odpočinout v lednici asi 30 minut.
  5. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.
  6. Do jablek přidáme cukr, skořici, citronovou šťávu a vanilkový cukr. Dobře promícháme.
  7. Těsto rozválíme na pomoučené ploše a přenášíme je do vymazaného koláčového plechu.
  8. Naplníme těsto jablečnou směsí.
  9. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud těsto nezezlátne.
  10. Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *