17. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Jablečný crumble
zdroj: Recepty 24/7

Jablečný crumble – Oslnivý a chutný dezert, který spojuje křupavé jablka s lahodnou ovesno-máslovou stříškou. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, dokonale se hodí ke kávě nebo čaji a ohromí všechny svou bohatou chuťou. Vyzkoušejte tento tradiční anglický dezert a připravte si kousek slaboučkého ráje pro své chuťové pohárky.“

Poznámka: Pro dosažení lepšího SEO by bylo vhodné používat klíčová slova jako „jablečný crumble“, „recept na jablečný crumble“, „křupavé jablka“, „ovesno-máslová stříška“ apod.

Suroviny

  • 500 g jablek
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g másla (měkkého)
  • 80 g krupicového cukru
  • 50 g ořechů (mletých)
  • 1 lžička skořice

Postup

  1. Oloupejte jableka, zbavte je jadřinců a nakrájejte na kostičky.
  2. Smíchejte mleté ořechy, mouku, máslo, cukr a skořici v míse, dokud nevznikne drobivá směs.
  3. Rozložte nakrájená jablka do pekáčku a posypte je směsí z předešlého kroku.
  4. Předehřejte troubu na 180°C a pečte crumble asi 30 minut, dokud jablka nezměknou a na povrchu se nevytvoří zlatavá a křupavá kůrka.
  5. Podávejte ještě teplé s kopečkem vanilkového zmrzliny nebo šlehačkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *