14. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Jablečný chutney s koriandrem
zdroj: Recepty 24/7

Jablečný chutney s koriandrem je lahodný a osvěžující recept, který zahřeje vaši chuťovou buňku. Tato pikantní pochoutka kombinuje sladkost jablek s výraznou chutí koriandru a dalších koření. Připraven vlastním domácím chutney přidáváte hlubokou vrstvu chuti do jakéhokoli jídla. Podávejte s pečivem, masem, sýrem nebo použijte jako dochucovadlo do salátů. Nenechte si ujít tento jednoduchý, ale ohromně chutný recept!

Suroviny:

  • 1 kg jablek (oloupaných a nakrájených na menší kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na malé kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na malé kousky)
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 ml jablečného octa
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V hrnci smíchejte jablka, cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte hnědý cukr, jablečný ocet, mletý koriandr, skořici a kardamom.
  3. Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  4. Zmírněte plamen a vařte přibližně 30 minut, nebo dokud se chutney nesetřeňuje a tekutina trochu zhoustne.
  5. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Chutney přendejte do vy sterilizovaných sklenic a storeujte v chladničce až týden nebo v konzervách a uchovejte na temném a chladném místě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *