4. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Jablečné piteře s karamelovou polevou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte úžasný recept na jablečné piteře s lahodnou karamelovou polevou. Tyto skvělé dezerty jsou perfektní kombinací sladkých jablek a krémové karamelové polevy. Nechte se okouzlit tímto jedinečným chuťovým zážitkem a udělejte si radost nejenom vy, ale i svým blízkým. Sledujte jednoduchý postup a připravte si svou vlastní jablečnou piteř s karamelovou polevou ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • 4 středně velká jablka
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 50 g másla
  • 100 g karamelové polevy

Postup

  1. Oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky.
  2. V pánvi rozpusťte máslo a přidejte jablka, cukr a skořici. Dusíme asi 10 minut, dokud jablka nezměknou.
  3. Rozválejte listové těsto a nakrájejte ho na menší kruhy.
  4. Na každý kruh dejte trochu jablka a zabalte do tvaru piteře. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut, nebo dokud těsto nezezlátne.
  5. Před podáváním můžete posypat piteře karamelovou polevou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *